Free-Download.fi

Etusivu Tietoturva, yksityisyys... Email-, FTP-, P2P-ohjelmat... Tietokoneen hallinta-, optimointi... Audio-, video-, CD- ja DVD-ohjelmat Kuva- ja grafiikkaohjelmat Ohjelmakokoelmat, toimisto-ohjelmat...

Parhaat ilmaiset Windowsin rekisterin puhdistusohjelmat

   Mainokset / Advertisements


  TietosuojakäytäntöKäyttöjärjestelmän rekisteritiedosto on olemassa sen vuoksi, että tietokone tietää mitä tehdä kun jokin tapahtuma tapahtuu. Yleensä rekisterissä on ainakin jonkin verran turhaa ja ei-haluttua tietoa ja ohjauskäskyjä, sillä esimerkiksi kun jonkin ohjelman asennuksen purkaa tai ohjelmasta asentaa uuden version, turhia komentoja jää rekisteritietoihin. Nämä virheelliset ja turhat komennot ja tiedot hidastavat tietokoneen toimintaa.

Rekisterinpuhdistusohjelmat ovat ohjelmia, jotka tekevät Windowsin rekisteristä vähemmän virheellisen ja nopeuttavat tietokoneen toimintaa. Rekisterinpuhdistusohjelmia ei kannata välttämättä käyttää ollenkaan jos Windowsin rekisteri ei ole tuttu entuudestaan, eikä varsinkaan silloin jos rekisteritiedostosta ei ole varmuuskopiota. Registry cleanerit kun eivät ole mitenkään täydellisiä, ja pahimmassa tapauksessa sotkevat rekisteritiedot niin, ettei tietokonetta voi enää käyttää ellei osaa korjata rekisteritietoja. 

Parhaimmat rekisterin puhdistusohjelmat eivät välttämättä löydä eniten virheitä rekisteristä, vaan aiheuttavat vähiten mahdollisia ongelmia rekisteritietoihin.

EasyCleaner on melko varmatoiminen rekisteripuhdistaja, joka ei aiheuta ongelmia ja säännöllisen automaattisen päivityksen avulla pitää kirjaa niistä tiedoista, joita ei missään nimessä saa pyyhkiä pois rekisteristä. Ohjelma myös deletoi dublikaattitiedostot ja turhat väliaikaiset tiedostot.

Eusing Free Registry Cleaner on myös hyvä ohjelma, mutta ei ominaisuuksiltaan niin hyvä kuin EasyCleaner. Kuitenkin, ohjelma tekee hyvää jälkeä ja on tehokas.

On olemassa myös muita ilmaisia rekisterin puhdistajia, kuen esimerkiksi RegSeeker, mutta monet näistä ohjelmista aiheuttavat paljon ongelmia.

EasyCleaner
Kotisivu: http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
Latauslinkki: http://personal.inet.fi/business/toniarts/ecleane.htm
Julkaisija: Toni Helenius
Nykyinen versio: 2.0.8.306
Asennustiedoston koko: 2.81 MB
Lisenssi: Freeware
Operating Systems: Windows 95-Vista
Vaaditut lisäohjelmat: Windows 95 Only - Winsock 2 Update from microsoft.com
Other Languages: Monia, see website for details
Other Information: Ei mitään

Eusing Free Registry Cleaner
Kotisivu: http://www.eusing.com/free_registry_cleaner/registry_cleaner.htm
Latauslinkki: Katso ylläoleva kotisivun linkki
Julkaisija: Eusing Software
Nykyinen versio: 1.6
Asennustiedoston koko: 890.8 KB
Lisenssi: Freeware
Operating Systems: Windows 95-Vista
Vaaditut lisäohjelmat: Ei mitään
Other Languages: Monia, see website for details
Other Information: Ei mitään