Free-Download.fi

Etusivu Tietoturva, yksityisyys... Email-, FTP-, P2P-ohjelmat... Tietokoneen hallinta-, optimointi... Audio-, video-, CD- ja DVD-ohjelmat Kuva- ja grafiikkaohjelmat Ohjelmakokoelmat, toimisto-ohjelmat...

Parhaat ilmaiset adware/spyware/scumware-haittaohjelmien poisto-ohjelmat

   Mainokset / Advertisements


  TietosuojakäytäntöMoni nykyinen spyware/adware/scumware -haittaohjelma on ovelasti suunniteltu, ja sen tarkoitus on usein nuuskia henkilökohtaisia tietoja käyttäjän koneesta ja saada luovuttamaan esimerkiksi luottokortin numero tai saada ostamaan jotain sellaista, jota käyttäjä ei tarvitse tai edes halua ostaa. Nämä ohjelmat saattavat jopa pystyä jäljittämään käyttäjän liikkeet esimerkiksi silloin kun pahaa-aavistamaton käyttäjä kirjautuu verkkopankkiin.

Vielä 2000-luvun alussa spy- ja adware-haittaohjelmien siivoaminen onnistui hienosti ohjelmilla kuten Spybot S&D tai AdAware, tilanne on nykyään hiukan muuttunut. Monet malware-ohjelmien kirjoittajat pystyvät nykyään tekemään haittaohjelmia, joiden toimintaa edellä mainitut Spybot tai AdAware eivät pysty estämään. Kuitenkin, ainakin Spybotin versiossa 1.60 (ja uudemmissa) on automaattinen suojausmekanismi spyware- ja muita haittaohjelmia vastaan - toiminto jota ei useimmissa muissa anti-spyware -ohjelmissa ole.

Nykyisten, kehittyneiden malware-haittaohjelmien poistoon ja haitallisten komponenttien löytämiseen ja poistamiseen tietokoneelta sopii parhaiten SuperAntiSpyware. Testissä haittakomponentteja levittäviltä web-sivustoilta saaduista haittaobjekteista ohjelma löysi melkein kaikki. SuperAntiSpywaren asentaminen on helppoa ja nopeaa, kovalevyjen skannaus nopeaa ja haittikomponenttien puhdistusprosessi tehokasta. Full scan kestää pidempään kuin quick/smart scan, mutta se kannattaa tehdä aika ajoin. Kaikkea ei SuperAntiSpywarekaan löydä, ja nämä ovat usein troijalaisia.

MalwareBytes Anti-Malware -ohjelma taas löytää myös troijalaiset ja poistaa ne järjestelmästä. Voi olla kuitenkin, että kaikkea mitä ohjelma ei löydä, SuperAntiSpyware taas löytää. AdAware 2008 -haittaohjelmien poisto-ohjelma taas löysi testissä muutamia uhkaobjekteja, joita MalwareBytes Anti-Malware ja SuperAntiSpyware eivät löytäneet.

Muita adware/spyware/scumware-poisto-ohjelmia ovat muun muassa Spyware Terminator, Comodo BOCleanThreatfire, HiJack This, Spyware Doctor Starter Edition.

Tuskin mikään spyware- ja muiden haittaohjelmien poisto-ohjelma toimii yksin täydellisesti niin, että sillä yksin pystyisi poistamaan todella saastuneen koneen kaikki haittakomponentit. Voikin sanoa, että ahkeran nettisurffailijan ja tietokoneen käyttäjän kannattaa käyttää vaikka paria hyvää poisto-ohjelmaa rinnakkain ja skannata kovalevyt näillä kummallakin vaikka kerran viikossa.

Yleisesti voi sanoa, että tietokoneen käyttäjä pystyy melko hyvin omalla toiminnallaan pitämään monet vakoilu- ja muut haittaohjelmat poissa. Tärkeintä on olla menemättä epäilyttäville web-sivuille, olla asentamatta sellaisia ohjelmia koneelle joista ei ole varma mitä ne ovat, ja lisäksi olla avaamatta epäilyttäviä sähköpostiviestejä. Jos käytät Internet Exploreria nettiselailuun, se kannattaa vaihtaa Mozilla Firefoxiin tai Operaan, sillä näiden turvataso on paljon parempi.

SuperAntiSpyware
Kotisivu: http://www.superantispyware.com
Latauslinkki: http://www.superantispyware.com/downloadfile.html
Julkaisija: SuperAnitiSpyware.com
Nykyinen versio: 4.15.1000
Versio päivämäärä: June 2, 2008
Lisenssi: Freeware
Asennustiedoston koko: 6.00 Mb
Käyttöjärjestelmä: Windows 98, 98SE, ME, 2000, Vista, 2003 and XP Home/Pro.
Vaaditut lisäohjelmat: Ei mitään
64-bittinen versio saatavilla: In 32Bit mode
Saatavilla siirrettäviin laitteisiin: No
Muut tuetut kielet: Ei tiedossa

Malwarebytes Anti-malware
Kotisivu: http://www.malwarebytes.org/mbam.php
Latauslinkki: http://www.majorgeeks.com/Malwarebytes...
Julkaisija: Crawler, Malwarebytes
Nykyinen versio: 1.19
Versio päivämäärä: September 27, 2007
Lisenssi: Freeware
Asennustiedoston koko: 1.62MB
Käyttöjärjestelmä: Windows 2000, XP, Vista
Vaaditut lisäohjelmat: Ei mitään
64-bittinen versio saatavilla: Ei tiedossa
Saatavilla siirrettäviin laitteisiin: No
Muut tuetut kielet: Kyllä

Spybot Search & Destroy
Kotisivu: http://www.safer-networking.org/fi/index.html
Latauslinkki: http://www.safer-networking.org/fi/mirrors/index.html
Julkaisija: Safer Networking Ltd
Nykyinen versio: 1.6
Versio päivämäärä: July 8, 2008
Lisenssi: Freeware
Asennustiedoston koko: 14.38MB
Käyttöjärjestelmä: Windows (All)
Vaaditut lisäohjelmat: Ei mitään
64-bittinen versio saatavilla: Ei tiedossa
Saatavilla siirrettäviin laitteisiin: Ei tiedossa
Muut tuetut kielet: Kyllä

Spyware Doctor Starter Edition
Kotisivu: http://www.pctools.com/spyware-doctor/google_pack
Latauslinkki: http://www.download.com/Spyware-Doctor...
Julkaisija: PC Tools
Nykyinen versio: 5.1.0.273
Versio päivämäärä: November 12, 2007
Lisenssi: Freeware
Asennustiedoston koko: 14.72MB
Käyttöjärjestelmä: Windows 2000/2003/XP/Vista
Vaaditut lisäohjelmat: Ei mitään
64-bittinen versio saatavilla: No
Saatavilla siirrettäviin laitteisiin: No
Muut tuetut kielet: Kyllä